Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Harlingerweg 58 in Franeker 8801 PD

Harlingerweg 58

8801 PD Franeker
Vraagprijs € 350.000,- k.k.
Verkoop bij Inschr.
Bel of mail ons
0517-393931

Omschrijving

Ten westen van het stadscentrum van Franeker, gelegen aan de verbindingsweg Franeker / Harlingen, staat deze majestueuze woonboerderij van het type kop-hals-romp met een fraaie schaapskooi op 8.780 m2 eigen grond.
De woonboerderij heeft tot voor kort dienst gedaan als zorginstelling van de GGZ.

De huidige bestemming is “maatschappelijk” maar er is een wijziging bestemmingsplan...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1910 Woonoppervlakte 213 m² Aantal kamers 10
Lees meer

Omschrijving

Ten westen van het stadscentrum van Franeker, gelegen aan de verbindingsweg Franeker / Harlingen, staat deze majestueuze woonboerderij van het type kop-hals-romp met een fraaie schaapskooi op 8.780 m2 eigen grond.
De woonboerderij heeft tot voor kort dienst gedaan als zorginstelling van de GGZ.

De huidige bestemming is “maatschappelijk” maar er is een wijziging bestemmingsplan in procedure naar de bestemming “wonen” waarbij de gemeente reeds heeft aangegeven hieraan haar medewerking te zullen verlenen. Voor de financierbaarheid bij aankoop zal hieromtrent een gemeentelijk schrijven worden overlegd.

Inzake de verkoop gelden een aantal stringente verkoopvoorwaarden, zoals hierna opgenomen in deze tekst die tevens worden overgenomen in de koopovereenkomst en leveringsakte.

Het oorspronkelijk bouwjaar dateert uit 1910, maar het woongedeelte is door de jaren heen steeds verbouwd. De algehele staat van onderhoud is voldoende, echter intern zal er (afhankelijk van de persoonlijke eisen) het e.e.a. moeten worden verbouwd. Het woongedeelte heeft een energielabel G.
Het geheel is aangesloten op eigen zelfstandige aansluitingen t.b.v. aardgas, elektra, water en riolering. Er is overwegend dubbel glas in het woongedeelte en de verwarming vindt plaats via radiatoren aangesloten op een CV-ketel die in eigendom is.

Het totaal gebruiksoppervlak is 1.196 m2, waarvan 213 m2 gebruiksoppervlak wonen. De externe schaapskooi is 58 m2 en de totale inhoud van de boerderij is 5.770 m3.

Indeling: entree, hal, toilet, opgang, voorkamer, slaapkamer, woonkamer, gesloten keuken, hal, bijkeuken, badkamer, 2e toilet, slaapkamer, stal/ schuur deels voorzien van zolder.

Verdieping: overloop, 3e toilet, 2e badkamer, 4 slaapkamers.


Voorwaarden en bepalingen welke van toepassing zijn op de verkoop:

Inzake deze verkoop is door verkoper een project notaris aangesteld te weten Hoekstra & Partners Notarissen te Leeuwarden, de heer mr. C. Krijger.

In de akte van levering zal door de notaris een kwalitatieve verplichting worden opgenomen dat koper en/of diens rechtverkrijgende het verkochte uitsluitend mogen gebruiken als woning voor eigen bewoning.

Kwalitatieve verplichting.

Verkoper en Koper zijn overeengekomen om in de akte van levering een kwalitatieve verplichting als bedoeld in artikel 6:252 Burgerlijk Wetboek ten behoeve van verkoper en ten laste van het verkochte te vestigen voor onbepaalde tijd. De kwalitatieve verplichting houdt in dat het koper en zijn rechtsopvolgers uitdrukkelijk niet is toegestaan het verkochte anders te bestemmen casu quo feitelijk te gebruiken dan als woonboerderij voor eigen bewoning en eigen gezin. Een ander beoogd gebruik van de woonboerderij, bijvoorbeeld ten behoeve van logies, bedrijfsactiviteiten, zorgverlening en dergelijke, is uitdrukkelijk verboden. De hiervoor omschreven verplichting zal overgaan op al degenen die het verkochte zullen verkrijgen, hetzij onder algemene titel, hetzij onder bijzondere titel. Ter zake van de inschrijving van de hiervoor omschreven verplichting in de Openbare Registers kiest verkoper woonplaats op haar kantooradres (8932 PA Leeuwarden, Sixmastraat 2).

Kettingbeding.

Koper is verplicht, en verbindt zich jegens Verkoper, die dit aanvaardt, om bij gehele of gedeeltelijke vervreemding van het verkochte aan de nieuwe eigenaar of beperkt gerechtigde de hiervoor opgenomen bepaling (kwalitatieve verplichting) ten behoeve van de Verkoper -voor zover nodig- op te leggen en deze bepalingen woordelijk in de betreffende akte van eigendomsoverdracht of vestiging van een zakelijk recht op te nemen en die ten behoeve van de Verkoper aan te nemen, zulks op straffe van een onmiddellijk opeisbare boete van vijftigduizend euro (€ 50.000,00) per overtreding, onverminderd het recht op aanvullend verhaal van boeten en/of schade hoe ook genaamd.
Onder vervreemding wordt in dit verband verstaan: elke juridische of economische overdracht krachtens koop, ruil, schenking, afgifte van een legaat, inbreng of elke andere overeenkomst die als een economische of juridische eigendomsoverdracht is te beschouwen, alsmede de vestiging of overdracht van een recht van erfpacht, een opstalrecht of een recht van vruchtgebruik.

Erfafscheiding.

Indien koper het wenselijk acht op de erfgrens met het aangrenzende perceel van de GGZ een hekwerk te plaatsen is dit toegestaan, mits dit hekwerk deugdelijk en vee-kerend is.

As it Is.
Het verkochte wordt afgeleverd “As it Is” hetgeen betekend wat men ziet is wat men krijgt. Hieromtrent zal het navolgende artikel in de koopovereenkomst worden opgenomen;

'Het is koper bekend dat de onroerende zaak Harlingerweg 58 Franeker meer dan 100 jaar oud is en dat de onroerende zaak (gedeeltelijk) gerenoveerd moet worden. Gezien het feit dat de onroerende zaak (gedeeltelijk) gerenoveerd moet worden wil verkoper geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden met betrekking tot zichtbare en onzichtbare c.q. verborgen gebreken. Hieronder vallen eveneens zichtbare en onzichtbare c.q. verborgen gebreken die het gevolg zijn van het niet bouwen conform de bouwvoorschriften c.q. bouwvergunningen c.q. bestemmingsplanbepalingen e.d. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeengekomen om bovenstaande model tekst van artikel 6.3 door te halen. Dit betekent dat als de onroerende zaak bij de eigendomsoverdracht niet de feitelijke eigenschappen bezit die nodig zijn voor een normaal gebruik als woonhuis, dit voor rekening en risico van koper komt. Met andere woorden: koper koopt de onroerende zaak "as it is". Bij het vaststellen van de koopsom is hier rekening mee gehouden. Koper is in de gelegenheid gesteld om de onroerende zaak bouwkundig (te laten) onderzoeken.'

Goedkeuring.
Verkoop door verkoper vindt plaats onder voorbehoud goedkeuring van de Raad van Bestuur en Raad van Toezicht GGZ, College Sanering Zorginstellingen, Bank Nederlandse Gemeenten en Waarborgfonds voor de Zorg. In de koopovereenkomst wordt ten behoeve van verkoper een ontbindendevoorwaarde opgenomen dat verkoper de koopovereenkomst kan ontbinden indien een van voornoemde organisaties haar goedkeuring tot verkoop aan koper onthoud.

Inzake deze verkoop geldt een bieden vanaf prijs.
Er zijn twee bezichtigingsmomenten te weten woensdag middag 22 januari 2020 tussen 15.30 uur en 17.00 uur alsmede vrijdag 14 februari 2020 tussen 15.30 en 17.00 uur.


U dient zich vooraf aan te melden als kijker.

Biedingen worden in ontvangst genomen vanaf maandag 17 februari 2020. Biedingen mogen mondeling en schriftelijk worden gedaan.

Levering zal in overleg plaats vinden.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 350.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Eenvoudig Subtype woning Niet-repeterend permanent Bouwjaar 1910 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Vrij uitzicht en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 213 m² Perceeloppervlakte 8780 m² Gebouwgebonden buitenruimte 7 m² Overige inpandige ruimte 983 m² Externe bergruimte 58 m² Inhoud 5770 m³ Aantal kamers 10 Aantal slaapkamers 6 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Energieklasse G Energie einddatum 14-03-2028 Isolatie Dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Gas Combiketel, Eigendom Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Achterom Ja Kwaliteit tuin Verzorgd Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand hout Parkeergelegenheid Garage Garage mogelijk Parkeerfaciliteiten Op eigen terrein Dak Soort dak Samengesteld dak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Kluswoning Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Franeker Sectie F Perceelnummer 5719 Oppervlakte 5245 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Franeker Sectie F Perceelnummer 956 Oppervlakte 600 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Franeker Sectie F Perceelnummer 954 Oppervlakte 2935 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Harlingerweg 58, 8801 PD Franeker

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring