Skip to main content
Beschikbaar

De Wiske 1 8806 KR Achlum

€ 595.000,- k.k.
  • 338 m2  woonopp.
  • 2 badkamers
  • 9 kamers

Omschrijving

Direct gelegen aan de Arumervaart in Achlum pronkt deze en riante kop-hals-rompboerderij van circa 200 jaar oud op een perceel grond van ca. 2 hectare, welke in ERFPACHT is. Een kavel van zo’n formaat dat deze een tal van kansen biedt. Daarover verderop meer. De boerderij is o.a. voorzien van een ruime schuur, werkplaats, showroom (die ook bij uitstek geschikt is voor feesten en partijen), kantoorruimte met patchkast, een zeer fraai woongedeelte, een grote aanlegsteiger en wordt omringd door diverse terrassen, zodanig dat er voor ieder moment een geschikt plekje is om buiten te zitten. Door zijn vrije ligging geniet u daarbij ook nog eens van de fraaie Friese vergezichten. In het Fries ook wel ‘in daaldersk plakje’!

De boerderij is gebouwd omstreeks 1813 en is door de jaren heen flink gerenoveerd en voldoet hiermee aan de hedendaagse luxe en comfort. De verwarming geschiedt op de begane grond middels vloerverwarming, die is aangesloten op een centrale pellet kachel m.u.v. de slaapkamers, hier hangen lage temperatuur convectoren. De hout-moederhaard in de in de woonkamer kan ondersteuning bieden bij het verwarmen van de vloerverwarming. Het warme water wordt verzorgd door elektrische boilers. Om alle systemen te voorzien van elektriciteit zijn er in totaal 39 zonnepanelen geïnstalleerd met als resultaat dat er geen kosten zijn voor elektra en dat er over de periode april 2022 – april 2023 € 1.000,= is ontvangen van de energieleverancier. Het woonhuis is volledig geïsoleerd en voorzien van dubbele beglazing waarvan ook een deel HR++. Dit blijkt ook uit een uitstekend energielabel A.

INDELING

Parterre
De officiële entree is uiteraard via de voordeur aan de zuidwestzijde, maar deze is niet meer in gebruik. Wij nemen u graag mee ’achterom’ en komen zo binnen in de centraal gelegen en ruime hal-entree met garderobe kast en vaste trap naar de verdieping. Als eerst de woonkeuken met aansluitend de woonkamer gesitueerd in de hals en de kop van de boerderij. Deze vertrekken zijn sinds 2021 volledig gestript en zijn vervolgens zeer smaakvol opnieuw opgebouwd. Toilet met fonteintje. Berging met spoelblok, ook geschikt als praktijkruimte en bijkeuken met de aansluiting en afvoer voor de witgoed opstelling, beide ruimten met een deur naar buiten. Twee slaapkamers waarvan de grote slaapkamer voorzien is van een ruime inloopkast en direct toegang heeft tot de badkamer. De badkamer is royaal van formaat en voorzien van een inloopdouche, ligbad, toilet, bidet en twee separate wastafels. Oude schuur met stallen voor kleinvee. Ruime showroom van ca. 160m2 met separaat toilet ruimte voorzien van toilet, urinoir en fonteintje. Als laatst de werkplaats waar zich ook een deel van de verwarmingsinstallatie huist. Aansluitend op de werkplaats nog een extra berging.

Verdieping
De overloop is toegankelijk via de vaste trap in de hal-entree en staat in verbinding met de badkamer met douchecabine, toilet en wastafel, drie slaapkamers, een losse kamer/berging, de schuur zolder, een tussenkamer in de hals waar een deel vast de technische installatie samen komt met aansluitend nog een extra slaapkamer in de kop van de boerderij. Deze laatste slaapkamer heeft een eigen opgang vanuit een hal tussen de woonkamer en de keuken.

Vanuit de showroom is er nog een vaste trap naar de kantoorruimte boven de werkplaats. Het kantoor is voorzien van een patchkast, een tal van stroompunten, diverse kasten en meet ca. 60m2 in oppervlakte.

BESTEMMING
Het perceel meet een totale oppervlakte van 21.640 m2 waarvan ca. 5.500 m2 de bestemming ‘Bedrijf’ heeft en het overige land heeft de bestemming ‘Agrarisch’. In het bestemmingsplan is reeds een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om de bestemming ‘Bedrijf’ om te kunnen zetten naar ‘Agrarisch’ of ‘Wonen’ mits voldaan wordt aan een aantal criteria. Meer informatie hieromtrent kunt u vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl of opvragen bij de Gemeente Waadhoeke.

Binnen het vigerend bestemmingsplan zijn er (met een omgevingsvergunning) een tal van kansen en mogelijkheden zoals bijvoorbeeld het realiseren van paardenbakken, het plaatsen en exploiteren van 10 trekkershutten of het transformeren van de boerderij tot een bed & breakfast.

ERFPACHT
Met de koper wordt een erfpachtovereenkomst aangegaan voor de periode van 30 jaar tegen een jaarlijkse canon van € 14.470,37 en deze is volledig aftrekbaar.
Van toepassing zijn de Algemene erfpachtvoorwaarden ’t Schoutenhuis B.V. welke als bijlage bij deze brochure zijn op te vragen.
Eigenaar van de grond is Jonkvrouw I.C.A.L. de Beaufort- Clifford Kocq van Breugel.
De erfpacht is NIET af te kopen.

PROJECTNOTARIS
Vanwege de particuliere erfpacht is er gekozen om een project notaris aan te wijzen die gespecialiseerd is in erfpacht. De levering zal plaats vinden bij Sekuer Notarissen in Surhuisterveen.

+ Volledige omschrijving

De Waard Makelaars en Taxateurs

Telefonisch bereikbaar tot 17:00

Bel 0517393931

Documenten

Download media

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs € 595.000,- k.k.
Publicatiedatum 12 July 2023
Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte 338 m2
Inhoud 4.511 m3

Energie

Energieklasse A
Isolatievormen Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbelglas, HR glas
Soorten verwarming Vloerverwarming gedeeltelijk, Houtkachel, Pelletkachel
Soorten warm water Elektrische boiler eigendom

Garage

Soort garage Geen garage

Bouw

Soort woonhuis Woonboerderij
Soort bouw Bestaande bouw
Dak type Samengesteld dak

Bouw

Aantal kamers 9
Aantal slaapkamers 6
Aantal badkamers 2

Buitenruimte

Tuintypen Tuin rondom
Kwaliteit Normaal
Totale oppervlakte 21.121 m2
Call Now ButtonBel voor advies