Skip to main content
Verkocht

Hearewei 25 9047 VA Minnertsga

€ 485.000,- k.k.
  • 202 m2  woonopp.
  • 1 badkamer
  • Bouwjaar 1818
  • 7 kamers

Omschrijving

Deze karakteristieke kop- hals- romp boerderij is een Rijksmonument genaamd “Folta-State”, waarvan bekend is dat de landerijen, waarop later deze boerderij is gebouwd, voor het laatst werden verkocht in 1595 door Oene Jouckes Oenema aan de Stichting “Het Sint Anthony Gasthuis”. Een trots bezit, getuige het wapen van Het Sint Anthony Gasthuis, welke in de voorgevel is ingemetseld. Verkoper kocht de boerderij op zijn beurt in 2013 van deze stichting en heeft de boerderij sindsdien op delen flink en vakkundig onder handen genomen.

De boerderij is omstreeks 1818 gebouwd en staat op 10.150m2 eigen grond, bij uitstek geschikt voor het houden van paarden of ander (klein)vee. Verder telt de boerderij een inhoud van 4.535m3 en een totaal vloeroppervlak van 1.459m2, waarvan 202m2 toebehoord aan het gebruiksoppervlak wonen. Zoals geschreven is de boerderij op delen reeds flink onderhanden genomen. Zo is het dak van de kop en de hals vernieuwd en geïsoleerd in 2019. Het stelpdak van de romp is rietgedekt, waar overheen eterniet golfplaten zijn gemonteerd. De kop is van binnen nagenoeg compleet gerenoveerd met behoud van de klassieke elementen, zoals het balkenplafond, paneeldeuren en de bedstee kasten. De buitengevels zijn in dit proces voorzien van met steenwol geïsoleerde voorzetwanden. De verwarming geschiedt, in het gerenoveerde gedeelte van de woning, door middel van vloerverwarming en in de oudere gedeelten door radiatoren, die zijn aangesloten op een houtvergassingsinstallatie.

Indeling:
Via de loopbrug komen we bij de oorspronkelijke voordeur gesitueerd in de hals van de boerderij en komen zo binnen in de hal-entree, welke met witjes is betegeld. Linksaf komen we in de dubbele woon- en eetkamer, die volledig en zeer smaakvol is gerenoveerd met het behoud van de authentieke eigenschappen van de boerderij. In de eetkamer bevindt zich in de oude bedstee kast de vaste trap naar de verdieping. Terug naar de hal-entree, gaan we deze rechtdoor dan komen we in de keuken met aansluitend een wasruimte, diverse bergingen en een slaap-/ speelkamer. Gaan we rechtsaf in de hal-entree dan komen we in een tussenhal met hier de badkamer en doorgang richting de schuur. De schuur bevindt zich in de romp van de boerderij en meet respectievelijk 35m1 bij 18,5m1. In de schuur onder andere diverse bergingen en vakken die geschikt zijn om het e.e.a. te stallen. Tevens in de schuur de stookruimte waar zich de houtvergassingsinstallatie en het buffervat bevinden. Achterin de schuur is er nog een ruime werkplaats.

Verdieping:
Via de vaste trap in de eetkamer komen we op de overloop die in verbinding staat met de drie slaapkamers, twee aan de voorzijde van de kop en één grotere slaapkamer in de hals met aansluitend een inloopkast en een deur richting de zolder in de romp.

Gevelsteen:
De zogenaamde Sint Anthoon gevelsteen, zoals ingemetseld in de voorgevel van de bij deze gekochte boerderij (gelegen op het perceel kadastraal bekend gemeente Minnertsga, sectie F, nummer 239), mag door verkoper op diens kosten uit de gevel verwijderd worden op het moment dat de boerderij gesloopt zou worden, dan wel de steen anderszins zou dreigen te verdwijnen.
Koper verplicht zich, op verbeurte van een niet voor compensatie of matiging vatbare boete van vijfduizend euro (€ 5.000,00) verkoper dusdanig tijdig op de hoogte te stellen van voorgenomen sloop of andere dreiging van verdwijnen van de gevelsteen, dat deze redelijkerwijs in staat is de steen te (laten) verwijderen.
Koper verplicht zich, eveneens op verbeurte van een niet voor compensatie of matiging vatbare boete van vijfduizend euro (€ 5.000,00), deze clausule op te nemen bij verkoop van de boerderij anders dan aan de stichting Stichting het Sint Anthony Gasthuis, de huidige verkoper, met de verplichting op de verkrijger om zich aan deze clausule te onderwerpen en deze bij iedere verdere vervreemding, op straffe van een niet voor compensatie of matiging vatbare boete van vijfduizend euro (€ 5.000,00), wederom op te doen nemen.

Bezichtigen:
Kijkdagen staan ingepland op maandag 8 en dinsdag 9 mei en zijn uitsluitend op afspraak met de makelaar. Neem zo snel mogelijk contact op, om te informeren naar de nog beschikbare tijden.

Bijzonderheden:
– Rijksmonumentale kop- hals- romp boerderij;
– Royaal perceel eigen grond van 10.150m2;
– Panoramisch uitzicht over de Friese landerijen;
– Zeer ruime schuur, ideaal voor het stallen van hobby’s, voertuigen en/of dieren;
– Gewenste datum van overdracht: 1 oktober 2023.

+ Volledige omschrijving

De Waard Makelaars en Taxateurs

Telefonisch bereikbaar tot 17:00

Bel 0517393931

Documenten

Download media

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs € 485.000,- k.k.
Publicatiedatum 4 May 2023
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte 202 m2
Inhoud 4.535 m3

Energie

Isolatievormen Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Gedeeltelijk dubbelglas

Garage

Soort garage Inpandig
Voorzieningen Elektra, Water, Vliering

Bouw

Soort woonhuis Woonboerderij
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 1818
Dak type Samengesteld dak

Bouw

Aantal kamers 7
Aantal slaapkamers 4
Aantal badkamers 1

Buitenruimte

Tuintypen Tuin rondom
Kwaliteit Normaal
Totale oppervlakte 10.150 m2

Neem contact op

    Heeft u vragen of een bezichtiging inplannen?

    Call Now ButtonBel voor advies