Skip to main content
Verkocht

Laakwerd 1 8804 RK Tzum

€ 385.000,- k.k.
  • 150 m2  woonopp.
  • 1 badkamer
  • Bouwjaar 1910
  • 6 kamers

Omschrijving

Ten zuidoosten van Tzum op een zeer fraaie en vrije woonstand gelegen staat deze stelpboerderij met een adembenemend vrij uitzicht over de Friese landerijen op maar liefst 21.465m2 eigen grond.

De boerderij heeft deels een woon- (2.173m2) en deels een agrarische bestemming (19.292m2 grasland) en is dus uiterst geschikt voor het houden van paarden of ander (klein)vee! Over het perceel loopt een openbare weg, die hoofdzakelijk gebruikt wordt door de bewoners van de ‘naastgelegen’ woningen en recreatieve fietsers.

De stelpboerderij meet ca. 20m1 lang en 15m2 breed en verkeerd in een matige staat van onderhoud. De groepenkast is door de jaren heen vernieuwd. De verwarming geschiedt middels radiatoren die zijn aangesloten op een relatief jonge Remeha HR-combiketel, die in eigendom is. Het glas is deels dubbel en de woning is deels geïsoleerd door middel van voorzetwanden. De noordoost zijde van het dak is voorzien van golfplaten, waarvan niet bekend is of deze asbest bevatten.

Indeling:
Aan de achterzijde van de boerderij gaan we via de loopdeur in de elektrisch bedienbare sectionaaldeur naar binnen en komen zo in de schuur. Rechtsaf een berging met de trap naar de zolder met aansluitend de oude stal, die strekt tot aan de voorgevel van de boerderij. Vanuit de schuur gaan we door naar binnen en komen zo in een hal met links het toilet en rechts een werkplaats, vervolgens een volgende hal met hier toegang tot de woonkamer en de badkamer met douche, toilet en wastafel. De woonkamer is U-vormig met links de open keuken met hoekopstelling voorzien van 6-pitsgasfornuis en vaatwasmachine. Naast de keuken nemen we de deur en komen in de hal met hier de vaste trap naar de verdieping en de deur naar de tuin.

Verdieping:
Via de vaste trap komen we op de overloop met hier de CV-installatie, twee slaapkamers en de vaste trap naar de tweede verdieping waar zich de derde slaapkamer bevindt.

As is, where is.
De woning wordt opgeleverd ‘As is, where is’ hetgeen betekent: wat men ziet, is wat men krijgt. Hieromtrent zal het navolgende artikel in de koopovereenkomst worden opgenomen;

Het is koper bekend dat de onroerende zaak meer dan 100 jaar oud is en dat de onroerende zaak (grondig) gerenoveerd moet worden. In verband hiermee wil verkoper geen enkele aansprakelijk aanvaarden met betrekking tot zichtbare en onzichtbare/ verborgen gebreken. Hieronder vallen onder meer zichtbare en onzichtbare/ verborgen gebreken die het gevolg zijn van het niet bouwen conform de bouwvoorschriften/ bouwvergunningen/ bestemmingsplanbepalingen e.d. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeengekomen om bovenstaande model-tekst van artikel 6.3.1. door te halen. Dit betekent dat als de onroerende zaak bij de eigendomsoverdracht niet de (feitelijke) eigenschappen bezit die nodig zijn voor een normaal gebruik als woonhuis, dit voor rekening en risico van koper komt. Met andere woorden: koper koopt de onroerende zaak ‘as is, where is’. Bij het vaststellen van de koopsom is hier rekening mee gehouden. Koper is in de gelegenheid gesteld om de onroerende zaak bouwkundig (te laten) onderzoeken. Koper heeft hier wel/ geen gebruik van gemaakt. Verkoper staat ervoor in dat hij aan koper alle inlichtingen/ feiten heeft verschaft die verkoper in het kader van de mededelingsplicht aan koper behoort over te brengen, met dien verstande dat inlichtingen/ feiten die aan koper bekend of kenbaar zijn op het moment van het tot stand komen van de koopovereenkomst niet door verkoper behoeven te worden verstrekt.

Kantonrechter
Deze overeenkomst is ontbonden indien verkoper vóór of uiterlijk op (nader te bepalen datum) de in verband met zijn curatele door de wet vereiste toestemming van de kantonrechter niet verkregen heeft.
Verkoper verplicht zich al het redelijk mogelijke te doen teneinde de vereiste toestemming van de kantonrechter te verkrijgen. Verkoper dient er voor zorg te dragen dat zijn wederpartij uiterlijk op de eerste werkdag na de in dit artikel genoemde datum schriftelijk bericht heeft ontvangen over het al dan niet vervuld zijn van deze voorwaarde.

Procedure
De kijkdagen staat ingepland op woensdag 31 mei en donderdag 1 juni van 15.00 tot 17.00 uur. Aanmelden is verplicht! Verder zal de boerderij middels een gesloten inschrijving verkocht worden.

Disclaimer
De boerderij is niet ingemeten, de afmetingen zijn derhalve indicatief en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Bijzonderheden:
– Naar eigen inzicht te verbouwen stelpboerderij;
– Unieke ligging;
– Panoramisch uitzicht over de Friese landerijen;
– Zeer ruim perceel, ideaal voor het houden van paarden of ander (klein)vee.

+ Volledige omschrijving

De Waard Makelaars en Taxateurs

Telefonisch bereikbaar tot 17:00

Bel 0517393931

Documenten

Download media

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs € 385.000,- k.k.
Publicatiedatum 25 May 2023
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte 150 m2
Inhoud 1.350 m3

Energie

Energieklasse F
Isolatievormen Gedeeltelijk dubbelglas
Soorten verwarming CV ketel
CV ketel type Remeha
CV ketel brandstof Gas
CV ketel eigendom Eigendom
Soorten warm water CV ketel

Garage

Soort garage Inpandig
Voorzieningen Elektra

Bouw

Soort woonhuis Woonboerderij
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 1910
Dak type Schilddak

Bouw

Aantal kamers 6
Aantal slaapkamers 3
Aantal badkamers 1

Buitenruimte

Tuintypen Tuin rondom
Kwaliteit Normaal

Neem contact op

    Heeft u vragen of een bezichtiging inplannen?

    Call Now ButtonBel voor advies