Skip to main content

Verkoop

Zoekt u een ervaren makelaar in Friesland om uw huis te verkopen? Dan zit u hier goed. Een verkoopmakelaar begeleidt de verkoop van uw woning van A tot Z. Er zijn namelijk niet alleen regels waar u zich aan moet houden, maar ook de onderhandelingen over prijs en voorwaarden vergen kennis en ervaring van een makelaar.

01.

De vraagprijs van uw woning

Alles begint met een gedegen vooronderzoek. Hierbij kijkt de makelaar naar zaken als de ligging van het huis, de wijk en omgeving, verhuisbewegingen en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen.

Maar ook of er in het bestemmingsplan misschien plannen zijn voor een snelweg of misschien wel een nieuwbouwwijk. Dit kan invloed hebben op de marktwaarde van uw woning.

02.

Uw wensen als verkopende partij

Wilt u snel verhuizen en heeft u al iets op het oog? Dan is het misschien beter de woning voor een scherpe prijs in de markt te zetten.

Heeft u juist alle tijd? Dan kan het de moeite waard zijn om juist voor een hogere vraagprijs te kiezen.

De makelaar gaat met u in gesprek om te kijken wat verstandig is in uw situatie. Samen stelt u een vraagprijs vast waarmee uw woning in de markt wordt gezet.

Afhankelijk van de biedingen op uw huis kan van de vraagprijs worden bijgesteld. Soms is een andere prijsklasse net even gunstiger voor de verkoop of de vindbaarheid.

03.

De hoogste prijs is niet altijd de beste

Soms lijkt het aantrekkelijk om te kiezen voor een makelaar die u de hoogste prijs adviseert. Daarmee lijkt het alsof u de hoogste winst kunt behalen. Dat de hoogste prijs niet altijd reëel is, wordt dan nog wel eens uit het oog verloren. Wij zullen u altijd een eerlijk en realistisch advies geven. Wij hebben er immers geen baat bij dat uw woning lang te koop staat.

04.

Bemiddeling van een makelaar

De bemiddeling van ons als makelaar bestaat uit verschillende diensten. Hiervoor rekenen we een zogenaamde “courtage“. Dat is een percentage van de verkoopprijs wanneer de woning daadwerkelijk is verkocht.

Het voordeel voor u hierbij, is dat u ons niet hoeft te betalen, totdat wij uw woning hebben verkocht.

Het tweede voordeel is dat een snelle verkoop ook voor ons van belang is, anders krijgen wij immers niet uitbetaald. Nadat we samen met u de voorwaarden en condities voor de verkoop van uw woning in Franeker of omgeving hebben vastgelegd gaan we direct voor u aan de slag.

05.

Uw woning verkoopklaar maken

We beginnen met uw woning “verkoopklaar” maken. Hier kunt u zelf ook veel aan doen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het huis netjes en opgeruimd is als er kijkers komen.

Dat u neutrale kleuren gebruikt in uw interieur en op de wanden. Maak ook even de tuin netjes, maai het gras en verwijder onkruid. Zo zorgt u voor een prettige eerste indruk bij de kijkers.

Wat wij als makelaar in Franeker doen u om uw woning te verkopen:

 • Opmeten van de woning volgens de NEN2580 norm
 • Professioneel fotograferen van de woning
 • Omschrijving opstellen
 • Opstellen van een brochure
 • Advertentie plaatsen op Funda en eigen website
 • Adverteren op Sociale media
 • Adverteren in lokale kranten
 • Bezichtigingen met potentiële kopers
 • Voeren van onderhandelingen
 • Opstellen van de koopakte
 • Controleren van de leveringsakte
 • Voeren van een eindinspectie

06.

Uw woning verkopen

Wanneer een koper interesse heeft in het kopen van uw woning gaan wij met ze in gesprek. Door onze ervaring kunnen we al snel bepalen of het om een serieuze kandidaat gaat en of u met deze partij in gesprek moet gaan.

De makelaar regelt en onderhoudt het contact met de geïnteresseerden voor u. Wanneer er een bod op het huis wordt gedaan geven we dat direct aan u door. We bespreken het bod met u en adviseren of het een goed bod is, of er een tegenbod gedaan moet worden en hoe hoog dat moet zijn. We onderhouden telefonisch contact met de tegenpartij en onderhandelen namens u.

07.

Het eindbod

Bent u akkoord met het eindbod op uw huis? Dan gaan we het koopcontract voor u opstellen. Hierin staat bijvoorbeeld de termijn die afgesproken wordt om de financiering te regelen. In deze periode gaat de koper op zoek naar financiering. Wanneer dit niet lukt kan deze zich terugtrekken en zal de woning opnieuw moeten worden aangeboden. Dit proberen we uiteraard te voorkomen door de situatie van de koper vooraf goed in te schatten.

08.

De notaris

Wanneer alles is geregeld en de koper de financiering rond heeft kunnen we de koop afronden bij de notaris. Hierbij draagt u officieel het huis over aan de tegenpartij.

De kosten van de notaris zijn voor de kopende partij, daarom is het ook gebruikelijk dat deze de notaris kiest. Zoals u kunt zien komt er nog best wat op u af als u uw huis gaat verkopen. Door onze jaren lange ervaring als Makelaar in Friesland, hebben wij altijd het beste advies voor u.

U wilt uw woning verkopen?

Het enige wat u hoeft te doen is een Gratis en vrijblijvende waardebepaling aan te vragen bij de Waard Makelaars & Taxateurs. We gaan dan direct voor u aan de slag om in kaart te brengen wat voor u de mogelijkheden zijn.

Liever even bellen? Ook dat is geen enkel probleem. U kunt ons bereiken op 0517-393931 of vul het formulier in op deze pagina en we nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Waarom kiezen voor de Waard Makelaars & Taxateurs?
 • 25 jaar ervaring in de Makelaardij en Taxaties in Franeker en omstreken
 • Beschikt over een groot netwerk
 • Op Funda een 9,3 verkoop gemiddelde
 • Lid van Raad van Mediation bij conflicten
 • Gecertificeerd voor Taxatie van alle Onroerendgoed Zaken
 • Taxatierapporten worden goedgekeurd door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI)
De Waard Makelaars & Taxateurs is aangesloten bij:

Bel mij terug

  Persoonsgegevens

   

   

  Contactgegevens

   

   

  Opmerkingen

   

  Call Now ButtonBel voor advies