Skip to main content

Uw Woning Taxeren

De taxateur bepaalt in het taxatierapport wat uw huis waard is. Dit is een belangrijk onderdeel voor diverse instellingen, zoals de Belastingdienst, verzekeraar of de bank. Wanneer u een huis wilt kopen of u gaat verhuizen, dan heeft u een hypotheek nodig. Voor het verkrijgen van een hypotheek is een gevalideerd taxatierapport verplicht. Ook bij het verzekeren van uw koopwoning heeft u een taxatierapport van een erkend taxateur nodig.

Wat doet een Taxateur?

Wanneer u de waarde van uw woning of vastgoed laat vaststellen (het laat taxeren) gaan onze gecertificeerde en onafhankelijke taxateurs de woningwaarde nauwkeurig schatten. Dit doet ze aan de hand van de lokale (woning)markt en de eigenschappen van het pand en de omgeving.

Verschillende aspecten worden nauwkeurig beoordeeld en samengevoegd in het taxatierapport. Dit officiële en bindende rapport kunt u vervolgens gebruiken voor de aanvraag van een hypotheek, bij de belastingdienst of de verzekeraar. U weet naast de woningwaarde van uw huis ook de randzaken zoals hierboven omschreven.

Dit is van invloed bij een taxatie:
 • Type huis (bijvoorbeeld vrijstaand, tussen- of hoekwoning of villa)
 • Staat van onderhoud (bijvoorbeeld schilderwerk, schimmel, houtrot)
 • Kadastrale gegevens (bijvoorbeeld woonoppervlakte, ligging en indeling huis, de omgeving, aanwezigheid van tuin, garage, balkon, parkeerplaats)
 • Aanwezigheid van energiebesparende of duurzame materialen (bijvoorbeeld HR+++ glas, kunststof kozijnen, zonnepanelen)
De Waard taxateurs zijn erkend door:

Waarom uw woning taxeren?

U wilt bijvoorbeeld uw huis verkopen, of juist een huis kopen.

Wanneer u uw huidige huis te koop wilt zetten is het noodzakelijk om de waarde van uw woning te weten. Op die manier start u nooit met een te lage verkoopprijs en kunt u zich afvragen of het wel de juiste tijd is voor de verkoop van uw huis. Daarnaast is het verplicht een Taxatierapport te kunnen overhandigen wanneer u een Hypotheekaanvraag wilt doen.

Successierechten voor woning

Wanneer u een woning erft, krijgt u te maken met successierechten. De erfbelasting die u over de geërfde woning moet afdragen, wordt op basis van de WOZ-waarde berekend. De belastingdienst heeft een Taxatierapport nodig om de waarde van de woning te bepalen. Wanneer u, als nieuwe eigenaar, het niet eens bent met de hoogte van de erfbelasting, dan kunt u hierover bezwaar aantekenen bij de belastingdienst.

WOZ-waarde berekenen

U kunt ook in beroep gaan tegen de WOZ-waarde (Waardering Onroerend goed Zaken). Dit bepaalt namelijk de hoogte van belastingen en gemeentelijke heffingen. Om dit “aan te vechten” dient u een taxatierapport te overleggen.

Bel mij terug

  Persoonsgegevens

   

   

  Contactgegevens

   

   

  Opmerkingen

   

  Call Now ButtonBel voor advies