Skip to main content

Aankoopmakelaar

U wilt een huis kopen? Dan is een aankoopmakelaar handig. Zeker in deze tijd waarin huizen als zoete broodjes verkopen. Vaak worden woningzoekenden zonder aankoopmakelaar steeds weer teleurgesteld. Ze worden overboden, omdat ze geen kennis van de markt hebben en misschien geen realistisch bod hebben gedaan. Dat kost u een hoop tijd en energie. De Waard heeft een groot netwerk en begeleidt u bij het zoeken en vinden van uw droomhuis.

De Waard aankoopmakelaars helpt bij het kopen van een huis

Wat doet een aankoopmakelaar? Al ruim 24 jaar helpen wij als makelaar om woningen te kopen. We kennen de valkuilen en weten welke zaken extra aandacht nodig hebben. Denk hierbij aan het zoeken, vinden, bezichtigen en onderhandelen. Met behulp van ons grote netwerk vinden we een huis vaak sneller dan dat u dit zelf kunt. We weten wat er op de woningmarkt verkrijgbaar is, maar ook welke huizen nog op de markt komen.

Door ons in te schakelen als aankoopmakelaar krijgt u ook woningaanbod te zien dat nog niet “op de markt” is verschenen. En dat kan het verschil maken tussen wel of geen huis kopen.

Waarom een Aankoopmakelaar inschakelen?

Het inschakelen van een aankoopmakelaar bij een huis kopen, zorgt ervoor dat u niet hele avonden aan het zoeken bent naar woningen die uiteindelijk toch niet voldoen aan uw wensen. Dat doet de makelaar namelijk voor u. Ook gaat de aankoopmakelaar met u mee naar de bezichtigingen. Hij stelt namens u de kritische vragen aan de huidige bewoners of de verkoopmakelaar. En we doen namens u de onderhandelingen. Aankoopmakelaars helpen u niet alleen bij het vinden van een huis, maar behoeden u ook voor veelgemaakte fouten. Fouten die u duur kunnen komen te staan.

01.

Wat doet een Aankoopmakelaar?

Wanneer u besluit een huis te kopen, is het handig uw wensen op een rij te zetten. Wat zoekt u – maar vooral ook – wat zoekt u niet. Zodra uw wensen in kaart zijn gebracht gaat onze aankoopmakelaar op zoek naar huizen die voldoen aan uw criteria. We maken hierbij gebruik van ons grote regionale netwerk om ervoor te zorgen dat het complete woningaanbod meegenomen wordt. Wanneer de aankoopmakelaar een passende woning heeft gevonden, leggen we deze aan u voor en plannen we na, goedkeuring, een bezichtiging in.

02.

De Bezichtiging van het huis met de aankoopmakelaar

n dit stadium ondersteund de makelaar u bij het bezichtigen. Wanneer u tijdens de bezichtiging enthousiast, of zelfs verliefd bent geworden op een huis, bestaat er een reële kans dat u belangrijke zaken over het hoofd gaat zien. Onze taak als aankoopmakelaar is dat we u ervoor behoeden overhaaste beslissingen te nemen en u niet te laten leiden door emoties. We weten ook veel over kosten van bijvoorbeeld een verbouwing. In de hedendaagse snelle markt kan een overhaaste beslissing rampzalige gevolgen voor u hebben. Een huis kopen is een grote investering. Daar moet serieus over nagedacht worden. Maar ook zeker niet te lang. Met de hulp van een aankoopmakelaar maakt u een weloverwogen keuze over de kosten en aankoopprijs van de woning.

03.

De Onderzoeksplicht

Voor de koop wordt de woning wordt met een professioneel oog onder de loep genomen en stellen we kritische vragen aan de bewoners of hun verkoopmakelaar. Achteraf adviseren we u of het huis een goede koop zal zijn voor deze prijs of dat we adviseren om toch nog even verder te kijken. Dit kan bijvoorbeeld in verband met een slechte staat van de woning zijn. Maar uiteindelijk beslist u, als koper, natuurlijk wel zelf. Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring raden we daarom ook altijd aan. Heeft het Bouwkundig Rapport niet geleid tot negatieve verrassingen en u heeft besloten dat u de woning wilt gaan kopen? Dan gaat de aankoopmakelaar over tot de onderhandeling.

04.

De onderhandelingen bij het kopen van een huis

Is de bouwkundige keuring in orde? Dan is het tijd voor het onderhandelen. Eén van de voornaamste redenen waarom mensen kiezen voor een aankoopmakelaar is toch wel de onderhandeling. Dat is een hard spelletje waarin geen plaats is voor emotie. Een aankoopmakelaar zal daarbij als buitenstaander beter kunnen onderhandelen. Daarnaast beschikt een makelaar over de juiste kennis van de woningmarkt, bouwkundige inzichten en andere feiten of nadelen die van invloed zijn op de prijs van de woning.

Een goede onderhandeling kan al snel duizenden euro’s of meer besparen. Tijdens de onderhandelingen en het bieden, staat de aankoopmakelaar in nauw contact met u en de verkopende partij. Zodra we tot een mondelinge overeenstemming zijn gekomen over de prijs en voorwaarden, stelt de verkoopmakelaar een voorlopige koopakte op.

05.

De Voorlopige Koopakte

Het huis kopen? Dan begeleiden we u als aankoopmakelaar ook bij de voorlopige koopakte. Hierin is de verkopende partij samen met u een verkoopprijs overeengekomen. U kunt de financiering regelen bij uw hypotheekverstrekker en op zoek gaan naar een notaris. Vanuit ons netwerk kunnen we u er één aanbevelen, of u kunt er zelf één uitkiezen. Onze taak als aankoopmakelaar is dat we het concept koopovereenkomst controleren op eventuele fouten of ongunstige bepalingen. Wijzigingen kunnen dan binnen 3 werkdagen worden doorgegeven voordat de akte definitief wordt.

06.

Definitieve Koopovereenkomst

Zodra beide partijen akkoord zijn met de koopovereenkomst, wordt deze definitief gemaakt. De verkopende partij nodigt u als koper uit voor het tekenen van de documenten. Na het schriftelijk tekenen, is de koopovereenkomst bindend. U heeft nu een wettelijke bedenktijd van 3 dagen. Als er geen ontbindende voorwaarden zijn opgenomen in de voorlopige koopakte en u ziet er niet vanaf? Dan bent u de eigenaar van de woning na deze 3 dagen. Mocht u in de ontbindende voorwaarden hebben opgenomen dat u bijvoorbeeld de financiering nog rond moet krijgen, dan krijgt de woning de status ‘verkocht onder voorbehoud’. We controleren samen met u het bindende Koopcontract. Is alles akkoord, dan wordt het verzonden naar de Notaris.

07.

Overdracht van de woning bij de Notaris

Kort voor de officiële overdracht bij de notaris, loopt de aankoopmakelaar een laatste ronde met u door alle vertrekken en de tuin. De notaris wordt gekozen door u als aankopende partij. U kunt zelf een notaris uitzoeken of we kunnen u een notaris adviseren waar we goede ervaringen mee hebben. Eenmaal bij de notaris tekenen we samen de papieren en wordt de verkoop afgerond.

Zijn er nadelen aan een aankoop-makelaar?

Met een aankoopmakelaar doe je zelf geen onderhandelingen met de verkopende partij. Je doet alles via jouw makelaar. Sommige mensen kunnen dit als nadeel ervaren. Ook is een makelaar uiteraard niet gratis, het kost geld. Hoeveel geld dat kost is afhankelijk van courtage, de aankoopprijs en afspraken die u vooraf maakt. Door een offerte voor de kosten aan te vragen weet u exact waar u aan toe bent. Naast deze nadelen zijn er volgens ons nog veel meer voordelen die we hiervoor al hebben benoemd.

Wat kost een aankoopmakelaar mij?

Het tarief van een aankoopmakelaar spreekt u van tevoren af. Dit noemen we makelaarskosten of “courtage” en is vaak een bepaald percentage van de aankoopprijs. U betaalt ons dus alleen wanneer we u succesvol aan een nieuwe woning hebben geholpen.

Kunt u een huis kopen zonder aankoop-makelaar?

Een huis kopen zonder professionele hulp van een makelaar is zeker mogelijk. U denkt hiermee misschien te besparen op u kosten, maar kunt uiteindelijk toch duurder uit zijn. Ook mist u belangrijke tips tijdens uw zoektocht en bij het bod.

U wilt een woning aankopen in Friesland?

Bent u op zoek naar een aankoopmakelaar in Friesland? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan.

Liever even bellen? Ook dat is geen enkel probleem. U kunt ons bereiken op 0517-393931  Een terugbelafspraak inplannen kan via het formulier op deze pagina. Dan nemen wij binnen 1 werkdag contact met u op. We hebben voor u woningen in Franeker, Harlingen, Sneek, Leeuwarden, Bolsward en de omliggende dorpen van deze steden.

Waarom kiezen voor de Waard Makelaars & Taxateurs?
 • 25 jaar ervaring in de Makelaardij en Taxaties in Franeker en omstreken
 • Beschikt over een groot netwerk
 • Op Funda een 9,3 verkoop gemiddelde
 • Lid van Raad van Mediation bij conflicten
 • Gecertificeerd voor Taxatie van alle Onroerendgoed Zaken
 • Taxatierapporten worden goedgekeurd door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI)
De Waard Makelaars & Taxateurs is aangesloten bij:

Bel mij terug

  Persoonsgegevens

   

   

  Contactgegevens

   

   

  Opmerkingen

   

  Call Now ButtonBel voor advies