Skip to main content
Beschikbaar

Harlingerweg 54 8801 PD Franeker

€ 495.000,- k.k.
  • 220 m2  woonopp.
  • 2 badkamers
  • Bouwjaar 1927
  • 10 kamers

Omschrijving

Wonen als een baas.

Namens GGZ Friesland aangeboden de voormalige directeurswoning ‘Huize Griend’. Een karakteristiek rijksmonument (zie het monumentenregister voor de volledige omschrijving) dat ontworpen is door gemeentearchitect M.B. van Dorth en gelegen is aan de statige oprijlaan van Groot Lankum op een royale kavel van 1.575m2 eigen grond. De oprijlaan is te gebruiken middels een recht van weg. De tuin is hoofdzakelijk op het zuiden georiënteerd en is voorzien van veel groen en volgroeide bomen. De kavel is zo ingemeten dat u op eigen terrein eenvoudig 3 tot 4 auto’s kunt parkeren. Het betreft hier een uniek object dat voor het eerst op de vrije markt beschikbaar wordt gesteld, laat deze kans vooral niet aan u voorbij gaan!

De woning heeft een totaal gebruiksoppervlak van ca. 240m2, waarvan ca. 220m2 is toebedeeld aan het gebruiksoppervlak wonen. De woning is beperkt geïsoleerd en grotendeel voorzien van dubbelglas. De verwarming geschiedt middels radiatoren, aangesloten op een HR-combiketel, welke in eigendom is. Het geheel maakt een verzorgde indruk, maar de inrichting is gedateerd.

INDELING

Parterre
Via de overdekte voordeur komen we in de hal/entree met de meterkast, toilet met fonteintje, centrale hal met vaste trap naar de verdieping. Slaap/werkkamer met wastafel. Woonkamer met suite waarbij beide voorzien zijn van openslaande deuren. Dichte keuken met hoekopstelling en toegang tot de kelder. Tussenhal met kastruimte. Badkamer met douchehoek, tweede toilet en wastafel. Tweede slaap/werkkamer.

Eerste verdieping
Centrale overloop met vaste trap naar de tweede verdieping. Slaapkamer III ca. 15m2 groot, slaapkamer IV met openslaande deuren naar het balkon op het zuiden ca. 24m2 groot. Slaapkamer V ca. 13m2 groot, badkamer met toilet, douche en wastafel, slaapkamer VI ca. 15m2 groot.

Tweede verdieping
Overloop met links een slaapkamer met een dakkapel ca. 9m2 groot, daarnaast een zolderkamer met daglicht via een tweede dakkapel, in deze ruimte komen diverse rookkanalen samen en bevindt zich de CV-installatie.

De woning wordt afgeleverd ‘As is, where is’ hetgeen betekent: wat men ziet, is wat men krijgt. Hieromtrent zal het navolgende artikel in de koopovereenkomst worden opgenomen;

Verkoper wil geen enkele aansprakelijk aanvaarden met betrekking tot zichtbare en onzichtbare/ verborgen gebreken. Hieronder vallen onder meer zichtbare en onzichtbare/ verborgen gebreken die het gevolg zijn van het niet bouwen conform de bouwvoorschriften/ bouwvergunningen/ bestemmingsplanbepalingen e.d. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeengekomen om bovenstaande model-tekst van artikel 6.3 door te halen. Dit betekent dat als de onroerende zaak bij de eigendomsoverdracht niet de (feitelijke) eigenschappen bezit die nodig zijn voor een normaal gebruik als woonhuis, dit voor rekening en risico van koper komt. Met andere woorden: koper koopt de onroerende zaak ‘as is, where is’. Bij het vaststellen van de koopsom is hier rekening mee gehouden. Koper is in de gelegenheid gesteld om de onroerende zaak bouwkundig (te laten) onderzoeken. Koper heeft hier wel/ geen gebruik van gemaakt. Verkoper staat ervoor in dat hij aan koper alle inlichtingen/ feiten heeft verschaft die verkoper in het kader van de mededelingsplicht aan koper behoort over te brengen, met dien verstande dat inlichtingen/ feiten die aan koper bekend of kenbaar zijn op het moment van het tot stand komen van de koopovereenkomst niet door verkoper behoeven te worden verstrekt.

Verkoop door verkoper vindt plaats onder voorbehoud goedkeuring van de Raad van Bestuur en Raad van Toezicht GGZ Friesland, College Sanering Zorginstellingen, Bank Nederlandse Gemeenten en Waarborgfonds voor de Zorg. In de koopovereenkomst wordt ten behoeve van verkoper een ontbindende voorwaarde opgenomen dat verkoper de koopovereenkomst kan ontbinden indien een van voornoemde afdelingen zijn goedkeuring tot verkoop aan koper onthoudt.

De vraaprijs is ter indicatie vastgesteld en de verkoop vindt in eerste instantie plaats door middel van een inschrijving die sluit op 17 juli 2024 om 12.00 uur. Verkoper behoudt zich het recht om niet in te gaan op de biedingen indien de beoogde opbrengst niet wordt bereikt.
Oplevering in overleg, doch binnen het huidige kalender jaar.

Bezichtigen kan tijdens het OPEN HUIS op
Maandag 1 juli tussen 15.00uur en 17.00 uur en;
Woensdag 10 juli tussen 15.00uur en 17.00 uur.
Wilt u langskomen? Reageer dan via onze website of via Funda. Aanmelden is verplicht!

+ Volledige omschrijving

De Waard Makelaars en Taxateurs

Telefonisch bereikbaar tot 17:00

Bel 0517393931

Documenten

Download media

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs € 495.000,- k.k.
Publicatiedatum 22 June 2024
Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte 220 m2
Inhoud 720 m3

Energie

Energieklasse F
Isolatievormen Grotendeels dubbelglas
Soorten verwarming CV ketel, Mogeljkheid voor open haard
CV ketel brandstof Gas
CV ketel eigendom Eigendom
Soorten warm water CV ketel

Garage

Soort garage Geen garage

Bouw

Soort woonhuis Villa
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 1927
Dak type Schilddak

Bouw

Aantal kamers 10
Aantal slaapkamers 7
Aantal badkamers 2

Buitenruimte

Tuintypen Tuin rondom
Kwaliteit Normaal
Totale oppervlakte 1.575 m2

Neem contact op

    Heeft u vragen of een bezichtiging inplannen?

    Call Now ButtonBel voor advies